Usta Proje ve Danışmanlık

Tüm Menü

Kırsal kalkınma destekleri son yıllarda çok daha önemli hale gelmiş ve birçok kişi bu desteklerin neden verildiğini merak etmeye başlamıştır. Kırsal kalkınma adından anlaşılacağı üzere kırsal alanlarda yapılacak olan faaliyetler için verilecek olan desteği ifade eder. Kırsal alanlar ile kent arasındaki gelişmişlik farkı seviyesinin azaltılması amaçlanır. Kırsal kalkınma programlarına dahil olmak ve bu programların sağlamış olduğu faydalardan yararlanmak için öncelikle neden bu desteklerin verildiğini öğrenmeniz gerekecektir.

Kırsal Kalkınma Destekleri Neden Verilir?

Kırsal kalkınma desteği genel olarak şehir ve kırsal alanlar arasında gelişmişlik farkının azaltılması için verilir. Kırsal alanlarda yapılabilecek pek çok önemli faaliyet vardır. Bu alanların kalkınması ve gelişmesi aynı zamanda hem o bölgenin hem de ülkenin gelişmesidir. Bunun için de kırsal alanlarda yapılacak olan faaliyetlerin desteklenmesi gerekir. Ne kadar çok desteklenirse ve ne kadar çok insan kırsal alanlarda faaliyet göstermeye yöneltilirse o kadar iyi olur.

Birçok kişi kırsal alanlarda faaliyet yürütmek yerine günümüzde kentlere göç etmektedir. Kentlerde yapılan işler ve yaşam koşulları doğal olarak rahat gelmektedir. Bu yüzden de bu kişilere kırsal alanlarda rahatlık sağlanmalıdır. Ne kadar çok teşvik ve destek verilirse, bu kişilerin kırsal alanlarda gerçekleştireceği faaliyetler de artırılabilir. Bu yüzden de kırsal kalkınma programları hazırlanır.

Kırsal Kalkınma Destek Programlarından Nasıl Yararlanılır?

Kırsal kalkınma destek programlarından yararlanmak isteyen kişilerin yapması gereken bazı önemli şeyler vardır. Birçok kişi genel olarak bu kırsal kalkınma programlarına dahil olmak ve bu program kapsamında da verilen desteklerden yararlanmak istemektedir. Sizler de bu programlardan yararlanmak istiyorsanız, aşağıdaki işlem adımlarını takip etmeniz gerekir:

  • Öncelikle hangi kırsal kalkınma programından yararlanabileceğinizi bulmanız gerekir. Kırsal alanlarda her yürütülen faaliyet, her sunulan kalkınma programlarından yararlanamamaktadır.
  • Kırsal kalkınma programlarının şartlarını araştırmanız ve nasıl bu programlardan yararlanabileceğinizi öğrenmeniz gerekir.
  • Kırsal kalkınma programlarına dahil olduğunuzda, nasıl sorumluluklarınız olacağınız ve asıl teşviki aldıktan sonra ne yapmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekir.
  • Kırsal kalkınma programlarına başarılı bir şekilde başvuru süreci geçirmeniz gerekir. Başvuru sürecinde ne yapmanız gerektiğini öğrenmek ve işlem adımlarını takip etmek için, danışmanlık desteği alabilirsiniz.

Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi birçok açıdan herkes için faydalıdır. Bu destekle birlikte sadece kırsal alanlar değil aynı zamanda bir ülkede gelişir. Ekonomik anlamda kırsal alanlardan çok ciddi bir fayda sağlanır. Ayrıca bir ülkedeki kırsal faaliyetlerin özellikle tarım ve hayvancılığın gelişmesi, o ülkenin sağlıklı beslenmesinin de garantisidir. Ne kadar çok verimli ve sağlıklı tarım faaliyetleri gerçekleşirse, o ülkenin vatandaşlarının sağlıklı ve temiz besine ulaşması kolay olur.

Kırsal alanların desteklenmesi daha birçok önemli avantaj sağlar. Bu yüzden de zaten ülkemizde hem devlet tarafından hem de uluslararası antlaşmalar neticesinde sunulan kırsal kalınma programları mevcuttur.

Kırsal Kalkınma Projeleri Nasıl Hazırlanır?

Kırsal kalkınma projeleri hazırlanma süreci ile birlikte kişilerin sunulan desteklerden yararlanması da mümkün olur. Kırsa kalkınma programlarına dahil olmak isteyen kişilerin, hangi faaliyetler için teşvik alacaklarına göre proje hazırlamaları gerekir. Hazırlanan proje başvuru sürecinde yetkili makamlara sunulur. Sonrasında ise makamın incelemesi ile birlikte onaylanır ya da reddedilir. Kırsal kalkınma danışmanlık hizmetlerinin en önemli taraflarından biri de bu projelerin hazırlanma sürecinde sizlere destek vermesidir. Kurumların onaylayabileceği biçimde projelerin hazırlanması için çalışır ve sizlere yardımcı olurlar. Bu süreçte danışmanlık desteği almaktan kesinlikle çekinmemeniz gerekir. Çünkü ancak bu şekilde sunulan kırsal kalkınma teşviklerinden yararlanabilirsiniz.



1 Yorum

Bir yanıt yazın